Schiedam 24 schreef een mooi stuk over Stichting J&S Projecten!

 Schiedam 24 schreef een mooi stuk over Stichting J&S Projecten

SCHIEDAM – De samenwerking tussen jongeren en senioren, daar gaat het om bij stichting J&S Projecten, ook tijdens de kerstmarkt die zij aanstaande woensdagmiddag houdt. Plaats van handeling is seniorenflat De Pionier. De bezoekers van de kerstmarkt kunnen onder meer een eigen lijst knutselen, voor de foto’s die eerder gemaakt zijn tijdens de Meet & Greet op 8 november.
Mieke Wigmans, initiatiefnemer van J&S, liep al langer rond met het idee om iets te organiseren met de bewoners totdat Lenie Hoogstad (65) het idee voor een kerstmarkt aandroeg. “Toen ik Lenie voor het eerst ontmoette, was ik zo verbaasd over hoe creatief en productief ze is”, vertelt Wigmans. “Ze is eigenlijk altijd aan het knutselen en maakt prachtige dingen: van waxinelichthouders tot carrousels en kandelaren. Het zijn stuk voor stuk producten die je zo in de winkel zou kopen.”
Tijdens de kerstmarkt zijn de jongeren die betrokken zijn bij de stichting aanwezig en ook de kinderen van de kindermiddag Lucky U zijn van de partij. “Het is daarom een soort combi-kerstmarkt”, vindt Wigmans: “Tijdens de Meet & Greet van jongeren en senioren zijn er zo’n driehonderd foto’s gemaakt waar iedereen een fotolijstje voor kan knutselen.”
En juist die combinatie van jongeren en senioren én de kinderen van Lucky U die samenkomen en contact hebben met elkaar, vindt Wigmans zo mooi. “Er ontstaat tussen al die mensen van verschillende leeftijden een wederzijds respect en dat is iets wat ik zeker in het komende jaar wil voortzetten; dat is mijn missie voor 2016.” Aldus Mieke Wigmans.
Op woensdagmiddag 2 december is iedereen van harte welkom in De Pionier waar genoeg producten te koop zullen zijn. Wat bezoekers niet mogen missen is de workshop ‘Maak je eigen fotolijst’ (tussen half twee en drie), of voor een advocaatje met slagroom of een beker warme Glühwein. De markt duurt tot vijf uur.

U kunt geen reactie plaatsen.

Social Media