Werk aan je dromen….laat ze uitkomen!

Wie over de Westerhavenbrug gaat, kan er niet omheen: het er naast gelegen café ‘De Nieuwe Brug’.

Mieke voor haar winkel in de Groenelaan.

Mieke Wigmans, inmiddels eigenaresse van coachingscentrum Lucky U aan de Groenelaan, heeft van 1987 tot 1993 het café onder haar hoede gehad.

Op die periode kijkt Mieke met veel plezier terug: ze organiseerde dansavonden, mensen kwamen aan de kade vissen, en af en toe werden in het achterzaaltje zelfs aerobics-lessen gegeven! Het terras langs het water zat bij elke zonnestraal al helemaal vol.

Mieke heeft veel herinneringen aan het café dat vernoemd is naar de Westerhavenbrug. Zo blikt ze terug op die ene koninginnedag waarbij een stel vaste klanten met baby binnenkwam, maar per ongeluk zonder baby weer weg gingen. Gelukkig was daar Mieke, die het kindje heeft verzorgd, en een vriendelijke meneer die wel een stel luiers van zijn woonboot kon halen.

Dit is voor Mieke heel kenmerkend voor de klandizie in De Nieuwe Brug: iedereen kende elkaar en stond altijd voor elkaar klaar. Ze werd dan ook erg close met de vaste klanten: de meesten herkennen haar nog steeds op straat als ‘Mieke van het café’. Ook vragen mensen haar nog wel eens om het nummer ‘Blue bayou’ te zingen – terwijl Mieke helemaal niet kan zingen. Het was namelijk vaak zó gezellig in De Nieuwe Brug dat zelfs dat niet uitmaakte!

Ondanks alle ervaringen en herinneringen aan De Nieuwe Brug heeft Mieke in 1993 het café opgegeven om haar échte droom achterna te jagen: het openen van haar eigen kledingzaak op de Groenelaan, Lucky Fashion, na veel cursussen en opleidingen haar volgende droom waar te maken werken als Coach! Nu sinds zes jaar is Lucky fashion omgetoverd naar Lucky U.

Mieke-Wigmans-1-small

luckyu zon

Bron : Stichting Mooi Werk

U kunt geen reactie plaatsen.

Social Media