Kinderen en Angst

Angst bij kinderen

Angst komt zeer vaak voor bij kinderen. In feite zijn er veel, heel veel kinderen met angststoornissen die niet zijn gediagnosticeerd omdat mensen angst bij kinderen onvoldoende serieus nemen. Zij moeten serieus worden genomen, want angst is de toegangspoort tot andere geestelijke gezondheidsproblemen, in de zin dat als je naar mensen kijkt die depressief zijn als volwassenen, ze bijna allemaal een geschiedenis van angst in de kindertijd hebben.
De meeste angststoornissen bij kinderen, of het nu om een paniekstoornis gaat, om verlatingsangst, of om een meer algemene angststoornis, zijn van voorbijgaande aard, wat betekent dat ze weggaan. Maar bij een groot deel van kinderen met angstproblemen, keren ze terug, en nogmaals, de beste voorspeller van latere psychische problemen is angst in de kindertijd.
Dat is de reden waarom de experts zeggen: “Je moet het behandelen.” Als je een angstig kind hebt,moet je het behandelen, niet alleen om zijn lijden te verlichten, maar ook omdat, als je het niet behandelt, het waarschijnlijk erger wordt.
Een van de beste manieren om angst aan te pakken bij kinderen is om ze te leren om zich diep te ontspannen. Ik denk dat Meditatie een zeer belangrijk instrument is.

Stilzitten als een kikker, Mindfulness en Meditatie voor kinderen

faalanstig_meisje

U kunt geen reactie plaatsen.

Social Media